Verdens Hypnosedag 2019

Verdens hypnosedag 2019 Henry Leander

Verdens Hypnosedag 4. Januar 2019

 

 

I dag 4. Januar er det Verdens Hypnose dag og hovedlærer ved NIH Henry Leander har vært på intervju hos NRK i programmet “God morgen Vestfold” for å demonstrere og snakke litt rundt det med hypnose.

Verdens Hypnosedag ble opprettet i 2006 til ære for Dr. Jack Gibson(1909-2005). Dr. Gibson var en Irsk hypnoterapeut og kirurg, og var kjent for å fremme bruken av hypnose som et alternativ til anestesi til bruk i kirurgi.

Han skal ha utført over 4000 operasjoner ved hjelp av hypnotisk anestesi som eneste form for smertebehandling. Det er ikke rart at han ble en inspirasjon for Verdens Hypnosedag!

 

Under intervjuet hos NRK kan vi høre at programleder Vegard Lilleås var veldig skeptisk til om alle kunne bli hypnotisert, han selv inkludert. Så Henry Leander benyttet muligheten til å gi Vegard en hypnotisk opplevelse. Og til Vegards store overraskelse ble han forbløffet over hvor godt han responderte på hypnose.

Når Vegard åpnet øynene etter hypnosen kunne han se at hånden var helt rød med neglemerker etter en smertelindrings-demonstrasjon med Henry Leander, men noe smerte eller ubehag hadde han ikke opplevd under hypnosen.

Om du vil høre hele intervjuet kan du følge denne linken til NRK sine nettsider: https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-vestfold/DKVE01000319/04-01-2019#t=2h22m1.88s

Verdens Hypnosedag ble etablert med det formål å ta bort de mange mytene som eksisterte rundt dette med hypnose. Mange har feiltolkninger om hva hypnose er og ikke er, ofte pga. filmer og hypnoseshow som gjerne vil ha denne mystikken rundt hypnose.

Det kan se ut som om hypnotisøren har all makt over en person, men sannheten er at personen aldri ville gjøre noe som bryter med deres etiske prinsipper og moral.

Og om hypnotisøren skulle prøve å bryte disse innebygde normene vil personen komme ut av hypnosen.
Så bruk denne dagen til å lære deg litt om hypnose og dele videre informasjon om hypnose så disse mytene forsvinner en gang for alle. Det kan være at  u vil bli forbløffet over hvor mye du ikke viste om dette fantastiske verktøyet.

 

 

Blog Attachment

Related Blogs

Leave us a Comment