Hvem var Dave Elman?

Dave Elman

Hvem var Dave Elman?

1900-1967

 

 
 
I 1949 demonstrerte Dave Elman sine hurtige induksjonsmetoder og kunnskap om smertekontroll til lege-venner. Som et resultat ble han bedt om å gi et kurs i hypnose til leger og tannleger. Han insisterte på at han ikke praktiserte medisin, men bare lærer bort teknikker for hypnose. Hans studenter studerte ofte videre medisinske applikasjoner med bruken av hypnose og rapporterte disse tilbake for å bli beskrevet i kurset. Hans kurs i hypnose lærte flere leger dette emnet enn noen annen lærer før eller siden. 

Lydopptakene til klassene og hans bok HYPNOTERAPI betraktes som klassikere innen medisinsk hypnose og er en del av utdanningen til Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose.

 

 

Hvem var Dave Elman?

 

Når folk snakker om store hypnotisører fra det 1900-tallet, så er det to store navn som kommer til tankene. Milton Erickson… og Dave Elman. De har samme status.
 
Dette er overraskende fordi Erickson publiserte dusinvis av bøker og artikler om hypnose og ble aktivt forfremmet av hans etterfølgere som skrev dusinvis av bøker om Erickson, men Elman publiserte bare en bok, “Findings in Hypnosis” (senere publisert som “hypnoterapi”). Hvorfor har Dave Elman så høyt status i hypnose-miljøene verden over? Fordi hans teknikker er så bra!

Ericksons metoder for å oppnå hypnose kunne ta svært lang tid, men Elman kunne sette en pasient i dyp trance/hypnose på mindre enn et minutt!
 
 
 
 
 
Elman publiserte bare en bok, men den ene boken hadde en slik innflytelse at mange anser Elman å være den største hypnotisøren noensinne. Det er svært lite nøyaktig informasjon der ute om Dave Elman, men dette nye nettstedet og våre produkter skal forandre alt det!
 

Dave Elman ble født David Kopelman i Park River, ND i mai 1900, og vokste opp i Fargo, ND. Han døde i 1967. Han ble inspirert til å studere hypnose fordi hans far, som døde av kreft, fikk smertelindring fra hypnose som gjorde det mulig for ham å leke med Dave en siste gang.

 

Dave turnerte med en rekke vaudeville-tropper, hvor han fungerte som musiker, komiker, litt skuespiller og i flere andre roller.

Det var i denne perioden at han begynte å bruke navnet Dave Elman fordi de tre ekstra bokstavene i navnet Kopelman forhindret han i å få bedre fakturering på teatermarkeringer. 
Denne perioden ble han også fakturert som “Verdens yngste og raskeste hypnotisør” fordi hans forskning på hypnose etter faren sin død hadde ført til at han oppdaget metoder som gjorde han istand til å hypnotisere mennesker på få sekunder. 

Dette var en viktig oppdagelse i den raske verden av vaudeville-kretsen, hvor trege akter kjedet publikum og resulterte i at artistene mistet jobben. Det var flere tiår senere at han innså at denne hastigheten på hypnotisk induksjon også gjorde hypnose nyttig i medisin.

 

 

 

 

 

 

 

Blog Attachment

Related Blogs